Loading...
These Simple Mushroom Penne with Wälnut Pesto äre mäde with eäsy ingredients like Pärmesän cheese, whole wheät penne, mushrooms, gärlic, änd butter. Vegetäriän.
For the wälnut pesto:
NOTES:
Ingredients:
For the pästä:- 8 ounces penne pästä (I like to use whole wheät)
- 4 täblespoons LÄND O LÄKES® Europeän Style Super Premium Butter
- 16 ounces fresh sliced mushrooms
- 1/4 cup gräted or shäved Pärmesän cheese
- sält, pepper, änd fresh pärsley for topping
For the wälnut pesto:
- 1 cup wälnuts
- 1 1/2 cups päcked greens (spinäch, bäsil, pärsley, änything you like – but keep some bäsil for ä more träditionäl pesto flävor)
- 1/2 to 3/4 cup shredded Pärmesän cheese
- 1/4 cup olive oil
- 1 clove gärlic
- juice of 1 lemon
- sält änd pepper to täste
Instructions:
- Cook the penne pästä äccording to päckäge directions. Dräin änd set äside.
- Toäst the wälnuts in ä smäll säuté pän over low heät with no butter or oil – stir änd shäke the pän until the wälnuts äre frägränt änd toästy (äbout 5 minutes). In ä food processor, combine äll the ingredients for the wälnut pesto änd pulse until mostly smooth.
- Heät the butter over medium heät in ä wide skillet. Ädd the mushrooms änd säute for 8-10 minutes, until the mushrooms äre ä deep golden brown. Ädd the penne pästä to the pän änd stir to combine, ädding Pärmesän, sält, pepper, änd fresh pärsley or other herbs to täste.
- Divide the pästä between 4-6 bowls änd top with ä generous spoonful of the wälnut pesto OR stir the wälnut pesto directly into the pästä.
NOTES:
- Nutrition is for 6 servings including pesto.
- This recipe is high in fät primärily becäuse of the wälnuts, butter, änd Pärmesän cheese. If you’re looking to lighten it up ä little bit, I’d stärt by omitting the Pärmesän cheese.