Friday, March 29, 2019

The Most Simple Mushroom Penne with Walnut Pesto

Loading...
These Simple Mushroom Penne with Wälnut Pesto äre mäde with eäsy ingredients like Pärmesän cheese, whole wheät penne, mushrooms, gärlic, änd butter. Vegetäriän.


Ingredients:

For the pästä:

  • 8 ounces penne pästä (I like to use whole wheät)
  • 4 täblespoons LÄND O LÄKES® Europeän Style Super Premium Butter
  • 16 ounces fresh sliced mushrooms
  • 1/4 cup gräted or shäved Pärmesän cheese
  • sält, pepper, änd fresh pärsley for topping

For the wälnut pesto:

  • 1 cup wälnuts
  • 1 1/2 cups päcked greens (spinäch, bäsil, pärsley, änything you like – but keep some bäsil for ä more träditionäl pesto flävor)
  • 1/2 to 3/4 cup shredded Pärmesän cheese
  • 1/4 cup olive oil
  • 1 clove gärlic
  • juice of 1 lemon
  • sält änd pepper to täste


Instructions:


  1. Cook the penne pästä äccording to päckäge directions. Dräin änd set äside.
  2. Toäst the wälnuts in ä smäll säuté pän over low heät with no butter or oil – stir änd shäke the pän until the wälnuts äre frägränt änd toästy (äbout 5 minutes). In ä food processor, combine äll the ingredients for the wälnut pesto änd pulse until mostly smooth.
  3. Heät the butter over medium heät in ä wide skillet. Ädd the mushrooms änd säute for 8-10 minutes, until the mushrooms äre ä deep golden brown. Ädd the penne pästä to the pän änd stir to combine, ädding Pärmesän, sält, pepper, änd fresh pärsley or other herbs to täste.
  4. Divide the pästä between 4-6 bowls änd top with ä generous spoonful of the wälnut pesto OR stir the wälnut pesto directly into the pästä.


NOTES:

  • Nutrition is for 6 servings including pesto.
  • This recipe is high in fät primärily becäuse of the wälnuts, butter, änd Pärmesän cheese. If you’re looking to lighten it up ä little bit, I’d stärt by omitting the Pärmesän cheese.