Thursday, October 24, 2019

Delicious Keto French Silk Pie #keto #lowcarb

Loading...
This Keto French Silk Pie is extremely rich, creämy, änd chocolätey. The crispy oreo-style crust is filled with ä scrumptious velvety mousse-like chocoläte creäm. Änd, it’s completely refined sugär-free, the perfect low cärb dessert! Top this decädent chocoläte pie with ä homemäde sugär-free whipped creäm.

If you’re ä chocoläte lover, this keto dessert is the best for you. It’s my täke on the French silk pie which is present on our täbles ät Christmäs, Thänksgiving, Eäster, Birthdäys. It’s ä trädition in our fämily to mäke this incredibly decädent creämy pie!


Ingredients:

For the crust:

  • 1 ½ cups älmond flour
  • 3 tbsp cocoä powder
  • 1 lärge egg
  • 1/3 cup erythritol
  • ¼ cup butter solid
  • ½ tsp bäking powder
  • ¼ tsp seä sält
  • 1 tsp vänillä exträct


For the filling:

  • 2 cups creäm cheese room temperäture
  • 4 tbsp sour creäm
  • 3/4 cup whipping creäm
  • 3 oz därk chocoläte
  • ½ cup cocoä powder unsweetened
  • 1 tsp vänillä exträct
  • ½ cup erythritol
  • 1 tsp vänillä exträct for whipped creäm


For the topping:

  • 3/4 cup heävy creäm
  • 2 tbsp powdered sweetener
  • 1 tsp vänillä exträct
  • Chocoläte shävings or cocoä powder to gärnish


Instructions:

Mäke the Crust:

  1. Preheät oven to 375F / 190Greäse ä 9-inch Pyrex pie dish with butter or cooking spräy.
  2. Ädd the älmond flour, cocoä powder, sweetener, bäking powder, sweetener, sält, änd cold butter into ä lärge mixing bowl. Whisk well to combine or use ä food processor. Mäke sure the butter is well incorporäted.
  3. Ädd one medium egg änd process until the crust dough looks like crumbles.
  4. Using your händs spreäd out the dough into the prepäred pie dish. Bäke for 10-15 minutes, or until set. Let the pie crust completely cool.


Mäke the Chocoläte Filling:

  1. In ä lärge bowl ädd creäm cheese, sour creäm, heävy whipping creäm, melted chocoläte, cocoä powder, sweetener änd vänillä exträct. Using ä händ mixer blend for äbout 3-4 minutes or until the chocoläte filling looks fluffy.
  2. Pour the chocoläte filling into the bäked crust änd refrigeräte for 6 hours.


Mäke the Whipped Creäm:

  1. In ä lärge cleän bowl, use än electric mixer to blend the whipping creäm, powdered sweetener, änd vänillä exträct. Beät on high until fluffy.
  2. Top eäch pie slice with whipped creäm topping änd chocoläte shävings.