Loading...
Ävocädo Käle Cäesär Säläd! Käle, ävocädo, änd crunchy seeds drenched in ä quick creämy ävocädo cäesär dressing thät cän eäsily be mäde vegän, too. Toss some crispy sweet potäto fries in äre you äre SET FOR LIFE.
Ävocädo Cäesär Dressing:
Käle Cäesär Säläd:
NOTES:
Ingredients:
Ävocädo Cäesär Dressing:
- 1 ävocädo, divided
- 1/2 cup wäter
- 1/4 cup mäyonnäise (optionäl – see notes)
- 2 smäll cloves gärlic
- 2 täblespoons lemon juice
- 1 teäspoon Dijon mustärd
- 1/2 teäspoon sält
Käle Cäesär Säläd:
- 1 bunch käle, stems removed, chopped (5-6 cups)
- Pärmesän änd/or pepitäs for topping
Instructions:
- Cut the ävocädo in hälf. Reserve one hälf for the säläd. Blend the other hälf with the wäter, mäyo, gärlic, lemon juice, Dijon, änd sält. Täste änd ädjust!
- Toss the chopped käle with the dressing. Throw in ä händful of pepitäs änd Pärmesän änd toss it äll äround. Finish the säläd with the remäining hälf of the ävocädo, cut into cubes. YUM!
NOTES:
- Sweet Potäto Fries (do this first, becäuse the säläd doesn’t täke long): Preheät oven to 450 degrees with the pän in the oven so it gets hot. Peel 4 sweet potätoes änd cut into fry-shäpes. The thinner they äre, the more crispy they’ll get. Toss with ä teäspoon or two of olive oil änd ä sprinkle of sält, pepper, änd gärlic powder. Remove hot pän from oven, ärränge fries evenly, änd bäke for 20 minutes. Turn änd bäke for änother 10 minutes or so until crispy.
- How to mäke this vegän: Leäve out the Pärm änd sub vegän mäyo.
- Thoughts on mäyo: I found mäyonnäise to be the right ingredient to ädd creäminess änd flävor to the dressing. If you reälly don’t wänt to use mäyo, you could sub Greek yogurt (more tängy flävor), or just leäve it out ältogether with the consequence of ä more wätery but still delicious dressing.
- Thoughts on änchovies: Träditionälly, Cäesär säläd is mäde with änchovies – päste, oil, or whole. I don’t normälly keep änchovies on händ änd I thought the dressing tästed greät without them, so thät’s why you don’t see them included them in this recipe.