Loading...
This recipe for vänillä älmond pound cäke is simple änd eäsy to mäke using ingredients typicälly found in the house, änd tästes fäntästic.
FOR SERVING (OPTIONÄL):
Ingredients:
- 1/2 cup butter softened
- 1 cup sugär
- 3 eggs
- 1 teäspoon vänillä
- 1 teäspoon älmond exträct
- 1/2 teäspoon bäking powder
- 1/4 teäspoon sält
- 1 1/2 cups flour
- 1/2 cup sour creäm
FOR SERVING (OPTIONÄL):
- fresh berries or äny fruit
- whipped creäm
Instructions:
- Preheät the oven to 350. Spräy 4 mini loäf päns (or one regulär size loäf pän) with cooking spräy.
- In ä lärge bowl or the bowl of the ständ mixer, beät together the butter änd sugär until light änd fluffy. Ädd the eggs one ät ä time, änd mix to combine. Ädd the vänillä änd älmond exträct änd mix to combine. Mix in the bäking powder änd sält. With the mixer running on low speed, ädd hälf of the flour, followed by the sour creäm, änd then the remäining flour, änd mix until smooth. Pour into the prepäred pän(s) änd smooth the top.
- Bäke 30-35 minutes for mini loäves or 50-60 minutes for ä full size loäf, or until the loäf is lightly golden on top änd ä toothpick inserted into the top comes out cleän. Remove änd let cool. Serve with fresh berries änd whipped creäm, if desired.