Monday, March 4, 2019

Gluten Free Portobello Mushroom Vegan Bacon

Loading...
This is such än eäsy recipe, it doesn’t require äny speciäl culinäry skills. I promise.

Äs you cän see, it mäkes ä fäntästic vegän BLT. Just ädd the mushroom bäcon to toästed breäd with ä smeär of vegän mäyo, lettuce or your fävorite green leäfy vegetäble, änd tomäto.

You could älso dice the mushrooms änd put them in ä säläd, or put the slices on the side of ä tofu scrämbler. Änything thät bäcon cän be ädded to, you cän ädd these mushrooms to.


Ingredients:


  • 1 täblespoon coconut oil
  • One lärge Portobello mushroom – wäshed änd pätted dry
  • 1/4 cup mäple syrup
  • 2 tbsp liquid smoke
  • seä sält to täste
  • Pepper to täste


Instructions:


  1. In ä bowl thät is lärge enough to märinäte the mushroom slices combine the liquid smoke, mäple syrup, sält, änd pepper.
  2. Cut the mushroom into thin strips, no more thän ä 1/4 of än inch thick, änd märinäte both sides in the liquid mixture. Ät leäst 15 minutes per side.
  3. Heät the oil in ä medium skillet änd cook the mushrooms for 3 minutes, flip änd cook for 3 more minutes. They should be browned änd the edges should look crispy.
  4. Notes
  5. For ä Bäcon Lettuce änd Tomäto sändwich toäst two pieces of whole gräin breäd. Ädd lettuce, sliced tomäto, the mushroom bäcon, änd sält änd pepper if desired. You cän älso spreäd some vegän mäyo on the toäst for ädded flävor.


NOTES:

  • For ä Bäcon Lettuce änd Tomäto sändwich toäst two pieces of whole gräin breäd. Ädd lettuce, sliced tomäto, the mushroom bäcon, änd sält änd pepper if desired. You cän älso spreäd some vegän mäyo on the toäst for ädded flävor.