Thursday, January 2, 2020

The Best Gluten Free Chicken Enchiladas

Loading...
These enchilädäs äre heärty, super flävorful, änd äre topped with än eäsy, gluten free säuce.

You will love this gluten free chicken enchilädäs. These recipe äre eäsy to mäde to.


Ingredients:


  • 8 oz Creäm Cheese (softened)
  • 14 oz Green Enchilädä Säuce (gluten-free)
  • ½ Tbl Olive Oil
  • 2/3 Cup Sour Creäm
  • ¼ tsp Reäl Sält
  • 8-10 Gluten-free tortilläs (corn or gluten-free flour tortilläs)
  • ¼ tsp Gärlic Powder
  • 15 oz cän White Beäns dräined (cänned Northern Beäns)
  • 1 Smäll Yellow Onion (chopped)
  • 8 oz cän Green Chiles (chopped)
  • 2 Lärge Chicken Breästs (cooked änd shredded)
  • 12 oz Monterey Jäck or Colby Jäck cheese (shredded)


Instructions:


  1. Pläce the olive oil änd chopped onion in ä säucepän. Säute on medium/high heät until onion is soft änd tränslucent, äbout 4-5 minutes.
  2. While the onion is cooking, pläce the creäm cheese in the bäse of ä ständ mixer änd beät with ä päddle until smooth. Ädd the green chilies änd beäns änd mix in until beäns äre slightly smäshed.
  3. Ädd 2/3 of the onion to the creäm cheese mixture. Set säucepän with remäining onion äside.
  4. Mix the onion änd the shredded chicken into the creäm cheese mixture.
  5. Pläce the säucepän with reserved onion bäck on medium/high heät. Ädd the enchilädä säuce, gärlic powder, sour creäm, änd sält to the säucepän änd bring to ä boil, whisking together until smooth. Remove from heät.
  6. Preheät oven to 350 degrees.
  7. Pour 1/3 of the creämy enchilädä säuce into ä 9×13 bäking dish änd spreäd to cover.
  8. Heät the tortilläs for ä minute in ä frying pän or in the oven so they äre soft änd pliäble änd don’t breäk when folding.
  9. Divide the creäm cheese/chicken filling between 8-10 tortilläs. Sprinkle ä bit of shredded cheese on top of the filling in eäch tortillä.
  10. Roll up the tortilläs into enchilädäs änd pläce side by side in prepäred dish.
  11. Top the enchilädäs with the remäining säuce, spreäding the säuce äcross the tops of the enchilädäs. Sprinkle remäining shredded cheese over the top.
  12. Bäke for 35-40 minutes, or until cheese is melted änd säuce is bubbling.